Kulturos arbatele ir kinas 12

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro kartu su Augšdaugavos savivaldybės Kultūros skyriumi vykdomas projektas „Senas kaip naujas“ („Old like new“) kviečia aktyvius bendruomenės narius, besidominčius mokymusi visą gyvenimą, į antrąjį kultūros mainų ir patirties pasidalijimo susitikimą su svečiais iš Latvijos ir Visagino Trečiojo Amžiaus universiteto.

Susitikimas orientuotas į senjorus, tačiau jaukiu pokalbiu bei meniniu kino seansu kviečiame pasimėgauti visus suaugusiuosius. Sausio 24 d. 11 val. Smalvų bendruomenės namuose, Dvaro g. 6 Visagino Trečiojo amžiaus universiteto kūrybinių fakultetų veiklas pristatys ir į praktinį-kūrybinį užsiėmimą pakvies viešnia iš Visagino Daiva Staniukaitienė. Po pristatymo dalyvių lauks vaišės ir meninis režisieriaus Kantemiro Balagovo filmas „Ankštumas“ (“Closeness”), (118 min., 2017, N-18, rusų klb., lietuviški subtitrai). Filmas pasakoja istoriją apie žydaitę Ilana, kuri kartu su tėvais ir broliu Davidu gyvena mieste, kuriame būti žydu nėra lengva. Ilana maištauja prieš tėvus, jų religingumą, gyvenimo būdą, galbūt net prieš savo kilmę… Projekto veiklos Lietuvoje jau eina į pabaigą, tad kviečiame nepraleisti progos užmegzti kontaktus su šauniaisiais Daugpilio krašto senjorais. Paskutinis susitikimas vyks sausio 31 d. 14.00 val. Salake.

Interreg V-A Latvia-Lithuania Cross Border Cooperation Programme 2014-2020 project No. LLI-541 “Developing deprived territories‘ network in Daugavpils and Zarasai regions by using lifelong learning, cultural and healthy lifestyle‘s activities. Old like new”

Projekto trukmė: 2020-08-03 – 2022-02-02 (18 mėnesių)

Visas projekto biudžetas – 230000,00 Eur.

Iš jų – bendrasis Europos regioninės plėtros fondo finansavimas – 195 500,00 Eur.

Daugiau info: www.zkc.lt

www.latlit.eu

www.europa.eu

Kulturos arbatele ir kinas 11