Ne paslaptis, kad ankstyvasis meninis ugdymas turi įtakos vaiko raidai, o mes, kultūros centro komanda, tvirtai tikime, kad vaikai, užaugę kultūrinėje aplinkoje, visada išsiskiria, yra drąsesni, atviresni ir iniciatyvesni. Tam, kad tokią aplinką - draugišką vaikams ir jaunai šeimai - palaikytume savo įstaigoje, jau antrus metus iš eilės vykdome projektą „Kultūrynos Zarasuose“.
„Kultūrynos – tai kaip krikštynos, tik ne bažnyčioje, o kultūros centre“ – sako projekto vadovė Aleksandra Pulokienė. Šio projekto metu jaunoms šeimoms ir vaikams iki 13 m. siūlomos įvairios kūrybinės veiklos, kurių metu niekas nesakys – „Ša! Jūsų vaikas trukdo, triukšmauja!”. Atvirkščiai – čia galima derinti meninį ugdymą su žaidimais, pabėgiojimais ir padūkimais, o su kiekvienu užsiėmimu vis daugiau išmokti kantrybės ir susikaupimo, kurio prireiks kuriant ar lankantis kultūriniuose renginiuose ateityje.
Šiais metais projekto tema – viskas prasideda nuo pasakų. Jaunieji dalyviai (jų būta nuo 7 mėn. iki 12 m.) kartu su mamytėmis šoko pasaulio pasakų šokius, lipdė „Molinukų mokyklėlėje“ Salake, kūrė magišką pasakų pasaulio scenografiją, montavo animacinį filmą, piešė pieštukais ir pirštukais bei mėgdžiojo pasakų garsus ir dainavo daineles.
Džiaugiamės, kad keletą užsiėmimų pavyko nuvežti ir Dusetų moksleiviams. Zarasų kultūros centro direktorius Aurimas Gudas nuoširdžiai dėkoja projekto veiklų vadovėms Aušrai Mačiulytei (Salakas), Gintarei Laurikėnienei ir Jolantai Lašaitei, Evelinai Kisielienei, Elžbietai Juškėnienei, Birutei Andrijauskienei, Dianai Skvarčinskaitei už neįkainojamas akimirkas, suteiktas vaikams ir jų tėveliams, už galimybę kartu praleisti laiką ir mokytis, prisijaukinti kultūros centro aplinką, praminti taką, kuriuo, tikimės, jie ir toliau sėkmingai eis į renginius ir įvairius būrelius, užsiėmimus. Dėkojame ir UAB „Indeform“ už vaikus sužavėjusias animacijos dirbtuves. Tikime, kad tokie edukaciniai projektai labai reikalingi, o Zarasų bendruomenę kviečiame su mumis pasidalinti mintimis ir poreikiu, kokių veiklų mažiesiems kultūros vartotojams lauktų kitais metais (rašykite mums el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).



Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro informacija

Projektas „Kultūrynos Zarasuose – viskas prasideda nuo pasakų“ iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos.