paukste 01

Šį pavasarį „Aukso paukštė“ nusileis ant Zarasų krašto žmonių rankų

Šeštadienio vakarą, kai dalis Lietuvos dar važiavo iš Sartų ristūnų žirgų lenktynių, Zarasų rajono savivaldybės kultūros centrą pasiekė superinė naujieną – „Džiaugiamės, galėdami pranešti, kad 2023 m. Geriausiu krašto folkloro kolektyvu ir jo vadovu išrinktas Zarasų kultūros centro folkloro ansamblis „Seluona“ ir jo vadovė Diana Skvarčinskaitė“, savo laiške rašė Lietuvos nacionalinio kultūros centro Etninės kultūros skyriaus vedėja Jūratė Šemetaitė.

Pirmoji „Aukso paukštė“ Zarasų kraštą aplankė 2008 m. ir nutūpė į „Salako muzikantų“ rankas, o 2011 m. tvirtai šį apdovanojimą už uodegos pagavo „Sadūnai“, 2015 m. metais geriausia liaudiškos muzikos kapela pripažinta „Samanyčia, kuri nuo 2022 m. priklauso Zarasų kultūros centrui.

paukste 02

„Aukso paukštė“ – didžiausias mėgėjų meno kolektyvų apdovanojimas, kurį įmanoma pelnyti Lietuvoje.

Didžiuodamasis sveikinu visus seluoniškius, ačiū vadovei Dianai, kad pasitikėjo manimi ir sutiko, tiesą sakant po nedidelių įkalbinėjimų, padėti užpildyti paraišką nominacijai.

Oficiali „Aukso paukštės“ įteikimo ceremonija planuojama 2024 m. balandžio 27 d. Zarasų rajono savivaldybės kultūros centre.

„Seluona“ – geriausias 2023 m. folkloro kolektyvas Lietuvoje!

paukste 03

paukste 04

Kultūros centro direktorius

Aurimas Gudas