Redko 01

„Kupolė – magiška vieta Lietuvoje“ – šiais žodžiais prasideda atlikėjos Evgenya Redko interviu redakcijai Žmonės.LT.  Būtent čia muzikos atlikėja Evgenya Redko nufilmavo futuristinės estetikos ir modernaus šokio įkvėptą vaizdo klipą, kuris paliko neabejingu ne vieną muzikos ir modernios architektūros mylėtoją.

P1199295 Edit

Kupolė - tai multifunkcinė salė Zaraso ežero Didžiosios salos mažajame slėnyje. Gamtos ir Zaraso ežero apsuptyje iškilęs originalus, modernus ir minimalistinis statinys, pelnęs geriausio 2021 metų rekreacinės architektūros kūrinio apdovanojimą.

P2994801 Edit 3 P3015301

Kupolė pasižymi ne tik į salos kraštovaizdį integruota požeminė estrada su minimalistine stiklo ir betono estetika, bet ir išskirtiniu ryšiu su gamta, kurioje užkoduota kultūra, paveldas, šiuolaikinis menas ir architektūra. Objektas sėkmingai funkcionuoja kaip multifunkcinė erdvė, kurioje vyksta meniniai, edukaciniai ir kiti įvairūs užsiėmimai, plenerai.

unnamed (2) resize

Tai puiki vieta koncertams, renginiams, parodoms ar kūrybinėms stovykloms.

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras kviečia atlikėjus, meno ir muzikos kūrėjus, renginių organizatorius pasinaudoti galimybe ir pristatyti savo kūrinius, organizuoti koncertus, parodas, ekspozicijas, švietimo ir edukacinius renginius šioje unikalioje ir gamtos apsuptoje vietoje. Daugiau informacijos www.zkc.lt

P1188140 Edit

Video klipas čia:

Evgenya Redko dainos vaizdo klipo „Patogu“ nuotraukų autorė Joana Suslavičiūtė (AHOY)