Kurortinis 01

Paskutinį gegužės savaitgalį, gegužės 26 – 27 dienomis, Zarasuose praūžė vasaros kurortinio sezono atidarymas „Nerk į Zarasus“.

Dviejų dienų renginys prasidėjo džiazo ir rokenrolo muzika persmelktu vakaru prekybos ir paslaugų pasažo kiemelyje. Zarasų miesto gyventojai ir svečiai galėjo mėgautis gyva muzika ir nuostabiu, šiltu vakaru su atlikėjų Rūtos Švipaitės ir Pauliaus Volkovo ir grupės iš Latvijos ,,The Swamp Shakers“ muzikine programa.

 DSC3163 resize  DSC3414 resize

Gegužės 27 d. Zarasų miestas pasitiko visus su įvairiais renginiais: oficialiai atidaryta Šarūno Saukos ir Nomedos Saukienės galerija, D. Bukonto g. 1, Zarasuose, prekybos ir paslaugų pasažo kiemelyje šurmuliavo tautodailės ir prekybos mugė, Zaraso ežero saloje vyko įvairūs sporto renginiai, o didžiajame slėnyje unikalus jungtinis pučiamųjų vario dūdų orkestras griausmingai pasveikino dalyvavusius vasaros ir turizmo sezono atidaryme.

 DSC3815 resize

Zarasų kultūros centras pakvietė į gamtos ir Zaraso ežero apsuptyje iškilusę Kupolę, pelniusią geriausio 2021 metų rekreacinės architektūros kūrinio apdovanojimą, kurioje savo poetinį performansą „Keitimasis“ pristatė režisierė Gražina Jonušaitė.

 DSC4610 resize

Vasaros kurortinio sezono oficialų atidarymą paskelbė Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė linkėdama susirinkusiems gyventojams ir svečiams gražios vasaros Zarasų krašte.

 DSC4351 resize  DSC4394 resize

Specialų bendrą projektą parengė Zarasų kultūros centro grupė „AQUA“ ir linijinių šokių kolektyvas „Jovingė“, kuris užbūrė visus gera nuotaika ir šokiais. Vakarą tęsė charizmatiškas ir energija trykštantis Jurgis Brūzga su grupe, kuris sugrąžino visus šventės dalyvius į 90-uosius metus. Atlikėjo atliekamos dainos nepaliko abejingais susirinkusius, kurie atlikėjui už koncertą atsidėkojo gausiomis ovacijomis ir aplodismentais. Vakaro kulminaciją tapo įspūdingas ugnies šou ir diskoteka.

 DSC4781 resize  DSC4863 resize

 DSC5201 resize  DSC5465 resize

 DSC5768 resize  DSC5524 resize

Zarasų kultūros centras dėkoja visiems susirinkusiems ir su vasariška nuotaika pradėjusiems vasaros kurortinį sezoną...

Renginio partneriai: Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Zarasų sporto centras, Zarasų krašto muziejus.

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro informacija

Eriko Černovo nuotraukos

Daugiau nuotraukų čia:

Zarasuose atidaryta Šarūno Saukos ir Nomedos Saukienės galerija

Zarasuose praūžė 2023 metų vasaros kurortinio sezono atidarymas