Selos 6

 KEISTI LAIKAI PROVOKUOJA KEISTUS SPRENDIMUS

Niekada netikėjau, kad ,,SĖLOS MUZIKANTAI“ kažkada taps televizijos laida. Mums ir patiems tai buvo didelis netikėtumas . 2020 – ieji pirmąkart per 28 metus buvo metai be ,,SELIAKŲ“  (čia taip jaunimas vadina mūsų festivalį). Gal todėl jie pasirodė tokie liūdni.  Už tai šiemet mūsų kolektyvas nutarė šią klaidą ištaisyt.

Selos 5

„DRAUGĄ PER PROJEKTĄ PAŽINSI“

Projektą kūrėme tikėdami kad visos ,,koronės“ artėjant vasarai pasitrauks. Todėl užsitikrinome mūsų tradicinių partnerių: bendruomenės „Šlyninkos vandens malūnas“, Zarasų krašto muziejaus, Kultūros centro Dusetų dailės galerijos bei Zarasų profesinės mokyklos parama. Bet kaip sakoma ,,... nori prajuokint dievą papasakok jam apie savo planus“.

Selos 4

„KEITĖS IR MIESTAI IR VEIDAI“

Karantinas grėsmingai užsitęsė ir tapo aišku kad susirinkti,  kartu gyvai pasigroti neišeis. Skaudžių žaizdų patyrė netgi mūsų simbolis, senolis Stelmužės ąžuolas. Bet nenorėdami pasiduoti vieningai nutarėme pirmąkart festivalio istorijoje pakeisti jo formatą. Labai ačiū už pasitikėjimą Lietuvos kultūros tarybai, kad patikėjo mūsų jėgomis ir palaikė šį mūsų sprendimą.

Selos 1

„Į ŠALTĄ UPĘ...“

Prasidėjo naujas keistas, ir neįprastas darbas. Visų pirma teko įsirengti tikrą televizijos studiją, išmokti naujų darbų. Daug bendravom (virtualiai) su muzikantais iš viso pasaulio. Netikėtai supratome kad draugų mes turime kur kas daugiau nei manėme iki tol. Kada palaikė draugai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos pasidarė smagiau. Bet kai prisijungė bendraminčiai iš Norvegijos ir netgi mums tokios tolimos Australijos, patys pradėjome laukti finalinių koncertų: „GRIEŽIA TRIEILĖS“, „EUROvYŽA“  ir „PAŪŽALU“. Gal būt mandolinų koncertas galėjo pasirodyti trumpokas, bet iš tikrųjų tai buvo didelio projekto „MANDOLINOS AKADEMIJA“ finalas. Jo formate buvo ištransliuota 12 paskaitų. Penkias pradedantiesiems sukūrėme patys (ypač ačiū Viktorui Lapėnui), o septynias mums paruošė geriausi Lietuvos ir Latvijos mandolinos meistrai, bei svečias iš Norvegijos. Visa tai galima pamatyti Zarasų kultūros centro puslapyje www.zkc.lt.  

Selos 2

 MAŽOJI ZARASŲ TELEVIZIJA

Didžiausia padėka visam Zarasų kultūros centro kolektyvui, kurie per šiuos metus tapo tikra televizija. Tomas Žiliukas tapo tikru Televizinio apšvietimo specialistu, scenografė Birutė Andrijauskienė stiliste ir netgi operatore. Aleksandra Pulokienė kaip liūtas gynė nuo visų vadybinių ir organizacinių audrų. Ir ypatingas AČIŪ Erikui Černovui už profesionalų montažą ir mokėjimą gesinti gaisrus pačią paskutine ir lemiamą akimirką.

Selos 3

PO AUDROS NUŠVINTA SAULĖ

Esu tikras kad kiti metai mums tikrai bus šviesesni. Užsigydys žaizdas mūsų Ąžuolas, o mes vėl galėsime susitikti prie jo ir pabendrauti.

Video transliacijų įrašus galite peržiūrėti čia :

SĖLOS MUZIKANTAI ,,GRIEŽIA TRIEILĖS“

SĖLOS MUZIKANTAI XXVIII ,,EUROvYŽA“

SĖLOS MUZIKANTAI XXVIII ,,PA ŪŽALU“

 Zarasų kultūros centro etnografas Gintaras Andrijauskas

 

Projektą „XXVIII tradicinis tarptautinis liaudiško muzikavimo festivalis „Sėlos muzikantai” iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Selos muzikantai skelbimas 2021 07