Screenshot 1

Per šį jau daugiau nei metus trunkantį pandemijos laikotarpį daugelis kūrybinių konkursų, vykdavusių gyvai, tapo virtualiais. Tad atlikėjai turi galimybę sudalyvauti daugiau konkursų nei įprastai, tačiau kitomis sąlygomis. Vienas iš tokių konkursų yra Padauguvos laisvalaikio salės inicijuotas ir organizuotas respublikinis virtualus dainos konkursas „Dainuoju Lietuvai“, skirtas Kovo 11 – ąjai – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Šio konkurso tikslas – virtualiai paminėti Kovo 11 – ąją. Konkurso dalyvių pasirodymai buvo viešinami Padauguvos laisvalaikio salės socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.Konkurse dalyvavo 38 atlikėjai iš visos Lietuvos. Zarasus jame atstovavo dvi atlikėjų grupės: Dianos Skvarčinskaitės ir Gintaro Andrijausko duetas su daina „Baltas lino gyvenimas“, muzika Alvydo Jegelevičiaus, žodžiai Elenos Mezginaitės, ir tercetas - Diana Skvarčinskaitė, Gintaras Andrijauskas, Viktoras Lapėnas, pateikę Vytauto Kernagio dainą „Baltas paukštis“. Įvertinę gautus įrašus, konkurso organizatoriai ir vertinimo komisija nusprendė skirti 8 nominacijas. Balandžio 15-ąją, kuomet kultūros darbuotojai mini Pasaulinę kultūros dieną, buvo paskelbti šio konkurso rezultatai. Smagu, kad Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro atlikėjų grupės buvo pastebėtos ir įvertintos nominacijomis:

Duetui (vadovė Diana Skvarčinskaitė) skirta nominacija už geriausią konkurso dainos vizualizaciją;

Duetas

Tercetui (vadovas Viktoras Lapėnas) – nominacija už originalų pasirodymą ir kūrybiškumą.

Tercetas

Šiems kūriniams vaizdo klipus kūrė Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro Kūrybinių industrijų skyriaus vedėjas Erikas Černovas. Atlikėjai pripažįsta, kad be jo skvarbios akies, profesionalumo ir tikslaus objektyvo nominacijos būtų buvusios kuklesnės.

Džiaugiamės laimėjimais ir kviečiame dalintis Zarasų kultūros centro kūryba internetinėje erdvėje.

Viktoras Lapėnas, mėgėjų meno kolektyvo vadovas