Projekto vykdymo laikotarpis: 2024-03-06-2028-02-29

Jjungtys

Jaunimo reikalų agentūra ir 35 partneriai įgyvendina projektą „JUNGTYS” 07-020-P-0001 laikotarpiu 2024-03-06-2028-02-29, kurio tikslas mažinti neaktyvių jaunų žmonių skaičių, tikslingai dirbant su mažiau galimybių turinčiais jaunuoliais (potencialiais NEET) bei NEET grupėje esančiais jaunuoliais, nuosekliai įgyvendinant intervencines priemones (siekiant padėti jaunuoliams sugrįžti į darbo rinką ir (ar) švietimo sistemą) bei užtikrinant prevencinių priemonių, atliepiančių konkrečių jaunų žmonių poreikius, įgyvendinimą. Projektas prisidės prie darnaus vystymosi principo įgyvendinimo, lavinant jauno žmogaus asmeninius ir socialinius įgūdžius, suteikiant jaunam žmogui žinių ir gebėjimų, leidžiančių integruotis į darbo rinką ir (ar) grįžti į švietimo sistemą, integruotis į visuomenę, taip prisidedant prie skurdo ar socialinės atskirties mažinimo.

Projekto tikslinė grupė – 15-29 m. mažiau galimybių turintis jaunimas (toliau-MGT) ir neaktyvūs jauni žmonės (toliau-NEET). Mažiau galimybių turintis jaunimas ir neaktyvus jaunas žmogus suprantami taip, kaip jie apibrėžti Jaunimo politikos pagrindų įstatyme.

Dalyviams bus teikiamos šios paslaugos:

Individualus darbas su jaunimu, siekiant stiprinti jo gebėjimus spręsti kasdienio gyvenimo problemas ir užtikrinti kasdienių poreikių tenkinimą pagal individualius veiklos planus;
Darbas su jaunimo grupėmis, siekiant ugdyti asmenines, tarpasmenines ir profesines kompetencijas;
Pagalbos pažįstant save paslaugos;
Socialinių ir gyvenimo įgūdžių ugdymo paslauga;
Motyvavimo paslaugos;
Informavimo apie jauno žmogaus galimybes paslaugos;
Tarpininkavimo užimtumo, švietimo įstaigose paslaugos;
Palydėjimo, mentorystės paslaugos;
Pagal poreikį teikiamos siauros srities specialistų (psichologo, teisininko, užimtumo specialisto, sveikatos specialisto, priklausomybių specialisto, korepetitoriaus ir pan.);
Kitos veiklos ir (ar) paslaugos, skirtos tikslinei grupei, teikiamos pagal individualius veiklos planus;
Privalomojo sveikatos draudimo įmokų mokėjimas už NEET.

Projekto apimtis – iki 2028 m. projekto veiklose sudalyvaus 8000 asmenų (iš jų 1481 sostinės regione ir 6519 vidurio ir vakarų regione). Iš jų 30% baigę dalyvauti veiklose, pradės mokytis, ieškoti darbo, pradės dirbti, įskaitant savarankišką darbą.

Bendra projekto finansavimo suma – 13 365 750,21 Eur.

Projektas finansuojamas 2021–2027 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos „Europos socialinio fondo +“ ir 2021–2027 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos bendrojo finansavimo lėšomis.

ES plakatas A3 jungtys A3+3mm PRINT 03