Užgavėnės - žiemos šventė, per kurią triukšmingai stengiamasi išvyti žiemą ir kviestis ateiti pavasarį. Tik, regis, šių metų Užgavėnės per anksti, nes žiema taip įsismarkavo gąsdinti  šalčio  žabangais ir sniego pusnimis, kad galo kol kas nematyt. Nors, kita vertus, šiemet žiema jau antrą mėnesį dovanoja pasakiškus vaizdus, smagias akimirkas žiemos pramogų mėgėjams. Atrodo, ji dar net neįkyrėjo, nes senai tokia graži bebuvo. Tačiau tradicinis kalendorius verčia savo lapus ir jau kviečia kopti iš tamsiojo ir šaltojo laikotarpio.

Kasmet Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras, bendradarbiaudamas su "Šlyninkos vandens malūno" bendruomene, malūno  teritorijoje rengia tradicines Užgavėnes. Pagrindiniai šios šventės veikėjai būna šeimininkė Regina, vaišinanti gardžiais  malūne keptais blynais, smaikščiai nusiteikęs malūnininkas Stasys, folkloro ansambliai "Seluona" ir "Čiūta", kurie persirengę Užgavėnių personažais linksminasi ir visaip linksmina šventės svečius, smagiai groja tradicinės muzikos kapelos "Čir vir vyrai", "Cinkelis", Smalvų muzikantai ir kt., vyksta kitos linksmybės ir pramogos.

Na, o šie metai kitokie, tai ir Užgavėnės kitokios. Tad Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras, kartu su "seluoniškiais" ir smalviškiais, kviečia visus kitaip išprašyti žiemą ir prisikviesti pavasarį.
Užgavėnių video čia: